Υαλουρονικό οξύ – Single Shot

Κατηγοριοποιημένα ως ΤΜΗΜΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ - ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ

Το υαλουρονικό οξύ παράγετε στις αρθρώσεις μας κάνοντας το αρθρικό υγρό παχύρρευστο προστατεύοντας έτσι το χόνδρο από μικροτραυματισμούς και φθορές. Με τη πάροδο των χρόνων και τη δημιουργία οστεοαρθρίτιδας η φυσική του παραγωγή μειώνετε αφήνοντας τις αρθρώσεις μας εκτεθειμένες. 

Με την βοήθεια ενέσιμων παρασκευασμάτων αποκαθίστανται τα ποσοστά του υαλουρονικού οξέως στην άρθρωση μειώνοντας έτσι την δημιουργία – επιδείνωση της οστεοαρθρίτιδας. 

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ προτείνετε για οστεοαρθρίτιδα ήπιου έως μέτριου βαθμού στο γόνατο και πιο σπάνια στο γοφό και αστράγαλο. Στόχος είναι η μείωση του πόνου , η αύξηση της κινητικότητας και η αποφυγή του χειρουργείου. 

Αν και η θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι εδώ και αρκετά χρόνια γνωστή, τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν σκευάσματα με πολύ υψηλής περιεκτικότητας υαλουρονικού που προορίζονται για χρήση θεραπευτικού σχήματος μιας ένεσης (single shot), δηλαδή να χορηγείται μια φορά κάθε 9 μήνες σε αντίθεση με το παρελθόν που χρειάζονταν για τα ίδια αποτελέσματα 3 ενέσεις. Έτσι ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος αλλά και η συχνότητα της θεραπείας.

Για την επιτυχία της θεραπείας καθοριστικό ρόλο παίζει:

  • η ποιότητα σκευάσματος 
  • η σωστή τοποθέτηση του στην άρθρωση, καθώς σε περίπτωση μη σωστής τοποθέτησης του υαλουρονικού να μην μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της θεραπείας. 
  • η εμπειρία του ιατρού με την μέθοδο

Ο υπεύθυνος του ορθοπαιδικού μας τμήματος Dr. Δ. Κάτσακας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ενέσιμων θεραπειών στη Γερμανία και γνώστης των πιο επίκαιρων θεραπευτικών πρωτόκολλων σας εγγυάται τη σωστή και ανώδυνη διαδικασία.